Nieuws

De 18 tons Fuchs 320D die onlangs in Bunschoten bij Hubun bodemvoeding B.V. ingebruik is gesteld vervangt een Fuchs 320C van 2005 die eveneens door Van der Spek Vianen B.V. was geleverd.

Hubun bodemvoeding B.V verwerkt organische meststoffen en grondstoffen tot een pootgrond voor de toepassingen in onder meer de professionele fruit- en groenteteelt. Daarnaast produceert men ook boomschors ,molmmest,bomengrond en vijver-aarde. Deze produkten worden in hun eigen afvullijnen verpakt en verstuurt naar meer dan 40 landen over de gehele wereld.

Voor het werken en overslaan van deze producten is de Fuchs 320D speciaal aangepast. Zo is hij voorzien van een overdrukunit die is uitgevoerd met een cycloonfilter op de aanzuiging,
de motor is voorzien van een keerfan voor de koeling en is aan de aanzuigzijde van het motorcompartiment voorzien van verwisselbare filtermatten. Om goed zicht te houden bij het overslaan in de hallen van Hubun is de Fuchs voorzien van 6 Xenon werklampen.

De Fuchs is uitgerust met 2 stempelpoten en een werk-/ schuifblad zodat ook de werkplek goed zuiver gehouden kan worden. Met een giek van 5200mm en een lepelsteel van 4000mm heeft hij een werkbereik van 9500mm. Aan de machine is een 1200 liter dichte 2-schalengrijper gemonteerd. Natuurlijk is hij ook voorzien van standaard verstelbare cabine.

Uiteraard is de Fuchs voorzien van een Tier III dieselmotor, een Deutz TCD2012 4 cilinder turbodiesel met 85Kw zorgt voor de aandrijving van de machine.