Nieuws

Tegelijkertijd met het afleveren van de nieuwe Kleemann MR122Z rupsmobiele puinbreker en een Kleemann MS18 rupsmobiele zeef heeft van der Spek Vianen ook de eerste rupsmobiele windshifter WS1600 van Nederland geleverd aan Jager Midwolde.

Gezien de steeds hoge wordende eisen aan de geproduceerde granulaten heeft Jager voor het produceren van deze granulaten gekozen om te investeren in de rupsmobiele windshifter.

De rupsmobiele WS1600 ,waarbij de 1600 staat voor de 1600mm brede shifttrommel kan naast bij de tevens door Van der Spek nieuw geleverde Kleemann breek- en zeefset ook worden ingezet bij de Kleemann MRB122Z die sinds 1998 ook al bij Jager werkzaam is.
Zo is de windshifter breed inzetbaar waar hij gewenst is.

De WS1600 is de eerste rupsmobiele windshifter die gebouwd is met de 1600mm brede shifttrommel. Deze is speciaal ontworpen na langdurig overleg tussen Van der Spek,Westeria en Jager Midwolde,die graag een mobiele installatie wilde met hoge capaciteiten maar daarbij de zuiveringsgraag niet uit het oog te verliezen.

Eerder werden door Van der Spek al 1600mm brede Westeria windshifters geleverd in stationaire opstelling bij o.a. Steenkorrel in Amsterdam en Spelt Recycling in Nieuwveen.