Nieuws

Uitstekend resultaat voor E.ON Energy from Waste Delfzijl

Stoomhoeveelheid al voortijdig gestaafd –de maximale energie-efficiency nu al gegarandeerd.

De in aanbouw zijnde afvalverbrandingsinstallatie van E.ON Energy from Waste Delfzijl heeft inmiddels de levering van de totale hoeveelheid stoom al gecontracteerd met omliggende bedrijven. Daarmee is de hoogstmogelijke energiebenutting gegarandeerd.

De installatie zal in de toekomst over een duurzame energie- benuttinggraad beschikken van circa 70 % en is met dit percentage veruit de hoogste zijn in vergelijking met andere Nederlandse verbrandingsinstallaties.
Conventionele kolencentrales bereiken een gemiddelde energiebenutting van max. 45 % bij pure stroomopwekking.
.
„Dat we de contracten zo vroegtijdig in kannen en kruiken hebben spreekt voor het concept van onze installatie“, verklaard Rolf Kaufmann, Algemeen Directeur E.ON Energy from Waste Delfzijl b.v. Vijf bedrijven in Industriegebied Oosterhorn zijn de afnemers van de totale hoeveelheid stoom.

Naast de binding met Energieafnemers zijn er eveneens contracten gesloten voor de levering van Afval. E.ON Energy from Waste Delfzijl houdt verdere leveringen uit de aanliggende regio’s vanaf januari 2010 zeker voor mogelijk.

„Wij krijgen op dit moment al steeds meer aanvragen“, stelt Kaufmann vast. „In het bijzonder uit de Regio Groningen en Friesland verwachten we nog meer afval“, volgens de Directeur.