Nieuws

Van der Spek Vianen B.V. leverde onlangs een nieuwe Terex-Fuchs MHL360D af in Deventer bij Bos Grind- en Zandhandel B.V. De geleverde mobiele overslagkraan is door Bos op een zelfvarend ponton geplaatst welke is voorzien van een trechter met zwenkende transportband zodat er zowel in de eigen trechter in Deventer gelost kan worden als op andere locaties waar Bos het overslagwerk uitvoert.

De 46 tons overslagmachine is uitgerust met een 8,90 meter overslaggiek en een 7,00 meter lepelsteel waardoor een bereik gehaald wordt van 16,5 meter. Aan de machine is een 2.250 liter zandgrijper gemonteerd.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL-360D is een Deutz TCD2013 7,2liter 6 cilinder Tier III motor met 186kw verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine t.o.v. de vorige serie met 3dB. Verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoel-vin is thermosstatisch geregeld zodat de motor altijd de juist bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 6,20 meter en daarbij kan de cabine ook standaard nog 2,20 meter naar voren worden geplaatst voor goed zicht bij het beladen en lossen van de schepen.

Na overleg met de klant is er optioneel een “zweefstand” gemonteerd op de machine zodat bij het dichtknijpen van de knijper geen druk wordt uitgeoefend op de bodem van de schepen.