Nieuws

Weer een knap staaltje werk van het application center van Terex Fuchs. Benelux importeur Van der Spek kan met trots de volgende aflevering van collega importeur Kiesel Finland melden.

Bij de grootste rondhouthandel in geheel Scandinavië Fin Terpuu Oy werken in totaal ruim 260 mensen en ze slaan ieder jaar ruim 60 miljoen kubieke meter rondhout over op de diverse locaties.

Fin Terpuu Oy is in 2001 begonnen met het werken met de eerste Terex-Fuchs machine binnen het machinepark. Op dit moment werken er 9 Terex-Fuchs machines bij Fin Terpuu Oy.

Het laatste geleverde wapenfeit is de levering van een speciaal gebouwde Terex-Fuchs MHL360D

Deze 46 tons overslagmachine is door het application center bij Terex Fuchs gebouwd. Het Application Center is bij Terex-Fuchs een afdeling waar sinds een jaar buiten de normale bekende typen overslagmachines op wensen van klanten kan worden ingegaan.

De machine is uitgevoerd met een pylon van 800mm waardoor de machine breder ingezet kan worden bij de werkzaamheden bij Fin Terpuu Oy. Door deze verhoging kan de machine eenvoudiger van treinstellen rechtstreeks op vrachtwagens laden en heeft de machinist een beter zicht bij het beladen van coasters aangezien deze hogere zijwanden hebben.

Door de zeer goede ervaringen van de afgelopen jaren met de MHL360’s en MHL380’s is Fin Terpuu Oy zeer blij dat deze pylon machine nu “standaard” af fabriek geleverd kan worden met de bekende Terex-Fuchs kwaliteit en betrouwbaarheid.