Nieuws

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Telestack LF823 geleverd aan op- en overslagspecialist Buijs Groot-Ammers. De nieuwe Telestack is door de eigen transportcombinatie van Buijs Groot-Ammers opgehaald in Vianen. Dankzij deze transportcombinatie kan de Telestack, net als de overslagmachines bij Buijs, snel- en efficiënt van locatie naar locatie worden getransporteerd.

Voor Buijs Groot-Ammers was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar zou zijn voor alle voorkomende werkzaamheden. Hiervoor is gekozen voor een Telestack LF-machine waarbij ‘LF’ staat voor ‘Low Feeder’, een lage bunker als voeder op de machine. Bij de Telestack LF machines is op de rupsmobiele machine, naast een transportband, ook een grote opgavetrechter geplaatst, waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graaf- en overslagmachine of een breek- of zeefinstallatie.

De machine van Buijs Groot-Ammers is voorzien van een bunker met een inhoud van 7M³, zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is compleet voorzien van wisselbare slijtplaten en ‘breakerbar’. Deze zorgt dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de 1.200 mm brede transportband komen. Belading van de bunker kan zowel van de zij- als achterkant plaatsvinden.

De transportband heeft een lengte van 23.000 mm en kan tot 800 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 10.000 mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.500 M3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld, zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van schepen. Het complete frame van de 1.200 mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie, waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk, dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt.