Nieuws

Stratec Services levert grijperdetectoren

Onlangs heeft Stratec een 2e grijperdetector geleverd aan Van Dalen Metaalrecycling welke landelijk 8 vestigingen heeft.
Sinds vorig jaar draait er in Nijmegen (bij de Ruiter Schroot, onderdeel van Van Dalen) al een grabSPEC. De grabSPEC is een radioactiviteitdetector van het fabrikaat ICx-Radiation welke in de grijper eventuele radioactiviteit in het schroot detecteert. In oktober installeerde Stratec een grijperdetector in een Fuchs kraan bij Van Dalen Moerdijk.
Beide systemen zijn uitgerust met een zogenaamde “remote option”. Dit betekent dat de meetdata vanuit de grabSPEC draadloos naar kantoor wordt verstuurd zodat eventuele stralingsalarmen daar ook direct zichtbaar zijn. Voor de kraanchauffeur zijn de meetgegevens natuurlijk ook direct uitleesbaar op een TFT scherm.
Dankzij de inbouw van de detector in de traverse is er nauwelijks sprake van verlies aan grijpervolume. De grabSPEC is ondermeer in te bouwen in Fuchs, Liebherr en Kinnshöfer grijpers. Wereldwijd zijn er al meer dan 150 detectoren geïnstalleerd.