Ga naar hoofdinhoud

Stichting Open lanceert ‘Ruim je kantoor op dag’

Oude telefoons hebben voor consumenten vaak nog sentimentele waarde. Door die waardevolle data er af te halen hoopt Vodafone dat er meer toestellen worden ingeleverd voor recycling. Foto: shutterstock

Om zo veel mogelijk ongebruikte en kapotte elektrische apparaten van bedrijven in te zamelen, lanceert de Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland de campagne ‘Ruim je kantoor op dag’. Bedrijven kunnen deze afgedankte apparaten inleveren via Wecycle voor bedrijven.

Begin dit jaar werd ‘Wecyclevoorbedrijven.nl’ gelanceerd. Er ligt nog veel elektrisch afval bij Nederlandse bedrijven en Stichting Open wil deze graag inzamelen voor onder andere recycling. De nieuwe campagne moet ervoor zorgen dat deze inzameling een boost krijgt.

Nu het platform Wecycle voor Bedrijven een half jaar bestaat, blijkt 44 procent van de bedrijven deze ook te vinden. Op de website staan de mogelijkheden die bedrijven hebben om elektrisch afval, zoals printers, lichtarmaturen of computers, af te danken. Wanneer elektrisch afval naar een Wecyclevoorbedrijven-inleverpunt, is soms een vergoeding mogelijk voor deze e-scrap.

Met een ‘Ruim je kantoor op dag’ stimuleert Wecycle voor bedrijven dus organisaties om op te gaan ruimen. Bedrijven die elektrisch afval ingeleverd hebben voor recycling moeten dit voor 2 juli 2023 laten weten om in aanmerking te komen voor een leuke verrassing. Ze maken dan kans op een bezoek van de Wecycle traktatiewagen.

Lees ook: