Nieuws

Samenwerking KMH, KICI en Wieland

Sinds augustus is de samenwerking tussen Kringloop Midden-Holland, Stichting KICI Kledinginzameling en Wieland Textiles een feit. Door te gaan samenwerken is een belangrijke stap gezet op de weg van duurzaam, verantwoord en transparant hergebruik van kleding.

KMH is actief in Gouda, IJsselstein, Woerden, Montfoort, Nieuwegein, Houten, Vianen en Waddinxveen. In deze gemeenten zamelt KICI tweedehands kleding in, met behulp van textielcontainers in de openbare ruimte. Vervolgens sorteert Wieland, een professionele sorteerder, de ingezamelde kleding.
Op deze manier komt niet alleen de betere kleding weer terug in de zes kringloopwinkels van KMH, maar ook het restant wordt benut. Zo wordt de kleding die niet geschikt is voor de winkels vermarkt en gaat naar derdewereldlanden en Oost Europa. Voor het niet herdraagbare deel worden nieuwe toepassingen gezocht. Er wordt onderzoek gedaan naar diverse alternatieve aanwendingsmogelijkheden, zodat het oud textiel niet verbrand hoeft te worden met alle schadelijke milieueffecten van dien.