Nieuws

Rubberverwerkingsbedrijf Doornberg Recycling heeft een kort geding aangespannen tegen de gemeente Enschede. De gemeente heeft het bedrijf uit Almen verboden zijn voorraad rubberen banden te verhuizen naar Enschede, omdat de vergunning nog niet is verleend Dit brengt Doornberg (sinds kort opererend onder de nieuwe naam Rubber Verwerking Nederland, red.) in de problemen. want het bedrijf had de huidige locatie per 1 augustus moeten verlaten. Zoals is afgesproken met de gemeente Lochem.

Voor elke dag dat Doornberg in gebreke blijft, kan Lochem een boete van 7.500 euro opleggen, tot een maximum van 200.000 euro. Het is echter nog niet duidelijk wanneer de aanvraag voor de vergunning in Enschede wordt behandeld. Het verzoek is binnen, maar de secretaris van Rechtbank Overijssel moet een en ander nog beoordelen en inplannen. En zolang de de omgevingsvergunning niet rond is, is het voor Doornberg niet mogelijk naar de nieuwe locatie te verhuizen. De eventuele goedkeuring wordt pas – op z’n vroegst – eind september verwacht.

Veel te laat dus voor Doornberg. Via een kort geding kan de voorzieningenrechter het verhuisverbod tijdelijk opheffen. Dan kan het bedrijf misschien al het rubber op tijd verplaatsen en een boete van de gemeente Lochem eventueel voorkomen. Een woordvoerder van de gemeente Lochem wil nog geen antwoord geven op de vraag zij bereid is langer te wachten met het innen van de boete, als de rechter Doornberg geen respijt geeft. Wellicht totdat Enschede eind september of begin oktober een besluit heeft genomen over de omgevingsvergunning.

1 reactie op “Doornberg Recycling spant kort geding aan om banden te kunnen verhuizen

  1. Nik schreef:

    Bureaucratie ten top ! Ze laten een ondernemer gewoon naar de kloten gaan . We moeten toch ergens met de versleten banden naar toe en dit bedrijf verwerkt de oude banden tot een nieuwe grondstof voor bijvoorbeeld de cement industrie. Waarom moet een vergunning verlenen zo lang duren , omdat onze ambtenaren het zo druk hebben……. Nederlandse ondernemers wordt naar de kloten geholpen door deze lapzwansen die alleen maar goed zijn hun eigen zakken te vullen .