Nieuws

Rotar International B.V., fabrikant van premium hydraulische aanbouwdelen voor de sloop-, recycling en schroot verwerkende industrie, heeft haar nieuw ontwikkelde ROQ volledig geïntegreerde snelwisseladapter geïntroduceerd. Hierdoor is het mogelijk biedt zijn aanbouwdelen nu standaard en af fabriek aan met een volledig geïntegreerde -hydraulische ROQ snelwisseladapter op basis van originele OilQuick componenten.

Als officieel “OilQuick CLEAN SYSTEM Partner” heeft Rotar grote nadruk gelegd op compatibiliteit met originele OilQuick snelwissels en de bijbehorende geschiktheid als Clean System Partner. Deze zeer compacte combinatie van het aanbouwdeel en de adapter biedt aanzienlijke voordelen voor de gebruiker. Afhankelijk van de grootte van het aanbouwdeel, kan de combinatie tot ongeveer 200 mm korter en 200 kg lichter zijn.

De nieuwe ROQ-adapters zijn tevens uitgerust met een afsluitbare serviceopening. Hierdoor zijn alle hydraulische onderdelen in het bovenste draaigedeelte van het aanbouwdeel eenvoudig toegankelijk, mocht dit nodig zijn voor onderhoud of inspectie. Het tijdrovende losschroeven van de adapter-plaat is niet meer nodig. Al deze maatregelen dragen bij aan een verdere verlaging van de onderhouds-, en exploitatiekosten.