Nieuws
(Foto Renewi)

Er is een steeds grotere grondstoffenschaarste. En dat merkt afvalverwerker Renewi. Zo is er steeds meer vraag naar gerecycled plastic. Dit blijkt uit een handelsbericht van het fusieconcern van Van Gansewinkel en Shanks. Om aan de vraag te kunnen voldoen, investeert Renewi onder meer in een nieuwe lijn in Nederland waar hard plastic gesorteerd kan worden.

Ook de prijzen van papier en karton stegen flink door de toename van het aantal internetaankopen,. Dit pakt gunstig uit voor Renewi, dat die materialen weer doorverkoopt. Bij internetleveringen is meer karton en papier nodig dan bij winkels alleen. De afvalverwerker had het de afgelopen maanden drukker dan een jaar eerder. Dit kwam vooral door het einde van de lockdowns.

Renewi kreeg meer afval te verwerken uit onder meer vakantieparken en hotels, maar ook van winkels en restaurants in stadscentra die weer open mochten. Tegelijkertijd was er minder grofvuil te verwerken. Dat piekte juist tijdens de lockdowns toen veel mensen gingen klussen in huis.