Nieuws

Fa. Ruped Systems uit Barleben/Maagdenburg heeft een referentie-installatie in Brandenburg geïnstalleerd voor het automatisch sorteren van kunststoffen.

Het betreft hier een installatie met een tweetraps-sortering voor PET flessen en toont de stand van de techniek van dit bedrijf.

Door gebruik te maken van NIR en/of zichtbaar licht welke in de meetkop kunnen worden gecombineerd, kunnen kunststoffen worden gesorteerd d.m.v. materiaalherkenning, kleurherkenning, vormherkenning of een combinatie van deze methoden.
Ook is het in bepaalde gevallen mogelijk om de transparantie en/of kleurzweem van materialen te herkennen.

Doordat de snelle camerasystemen ongeveer een factor 10 sneller zijn (kHz bereik) dan de gebruikelijke systemen kan een hoger sorteerrendement worden verkregen. Daarbij is de apparatuur in staat om ook zeer kleine materiaaldeeltjes te herkennen doordat het oplossend vermogen zeer hoog is.

Ruped Systems is een hightech bedrijf wat sorteer en analyse-systemen ontwikkelt voor de recyclingbranche.
Het productenpakket omvat bandsortering, een flake-analyser en flakesortering.

Ruped Systems wordt voor de BENELUX vertegenwoordigd door TSKN waar ook meer informatie kan worden verkregen en een afspraak kan worden gemaakt voor eventuele bezichtiging van de referentie-installatie. Ook voor het bespreken van een concreet project kan TSKN u verder helpen.