Nieuws

Primeurs op Kunststoffenbeurs

Na een jaar afwezigheid, komt de Kunststoffenbeurs op 15 en 16 september sterk terug. Organisator Mikrocentrum kijkt er naar uit om de gehele kunststof- en rubberketen weer bij elkaar te brengen in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch en pakt voor deze 22e editie uit met drie primeurs, waaronder de Rethink Expo.

De ontwikkelingen en technologische innovaties binnen de kunststof- en rubberindustrie hebben de afgelopen twee jaar niet stil gestaan. Kunststof en rubber zijn niet alleen waardevol voor gebruik in het dagelijks leven, maar ook op technisch vlak hebben deze materialen veel nieuws te bieden. Door de coronapandemie zijn deze ontwikkelingen minder zichtbaar voor het grote publiek.

Actuele thema’s uitgelicht
De Kunststoffenbeurs belicht dit jaar actuele thema’s als: nieuwe materialen, machines en machinebouw, kostprijs-besparing, optimalisatie van productieprocessen, productontwikkeling, duurzaamheid, recycling, biobased technologieën, reshoring en smart industry. Deze thema’s komen niet alleen terug in het uitgebreide congresprogramma, maar worden ook getoond op het Machineplein, de Rethink Expo, het Belgisch Kennispaviljoen en de Hall of Fame. Bezoekers maken tijdens de wandeling over de beursvloer kennis met ruim tweehonderd bedrijven, gespecialiseerd in: kunststoffen, rubber, matrijzen, spuitgieten, extrusie, productontwikkeling en productie.

Rethink Expo door Federatie NRK en PlasticsEurope
Ook nieuw dit jaar is de Rethink Expo door Federatie NRK en PlasticsEurope. Het Rethink initiatief werd tijdens voorgaande edities al uitvoerig belicht en toont ook deze editie haar kennis en visie op maatschappelijke discussies en de betrokkenheid van de Kunststof- en rubberindustrie. Op de Rethink Expo ontdekken bezoekers hoe de branche op een innovatieve manier continu werkt aan de verduurzaming, veiligheid en kwaliteit van haar activiteiten en producten.

Praktische informatie
Openingstijden: 15 en 16 september 2021 – 09.30-17.00 uur. Locatie: Brabanthallen. Adres: Diezekade 2, 5222 AH, ‘s-Hertogenbosch, Ingang: Entree Hal 1 en Hal 7. Toegang: gratis. Omwille van de coronamaatregelen is een geldig coronatoegangsbewijs en registratie via de website verplicht.