Nieuws

Van Bemmel machine import uit IJsselstein leverde de eerste Jenz HEM 561DQ versnipperaar in de Benelux af aan de firma Donker uit Sneek.
De versnipperaar is opgebouwd op een 80km wielstel en is voorzien van ABS. De chipper wordt aangedreven door een Mercedes Benz OM 904LA dieselmotor van 490PK. De invoer heeft een afmeting van 1000mm x 600mm. Een grote hydraulisch opklapbare invoertafel brengt het groenafval naar de chiprotor. Middels een snelwisselsysteem van de zeefkorf onder de hakrotor kan zeer snel de grootte van de chip bepaald worden.
Verder is de machine uitgerust met hydraulische rij-aandrijving en 12 kanaals afstandsbediening.
De HEM 561 DQ is gebouwd als dwarsinvoer , zodat zeer eenvoudig met een kraan beladen kan worden. Een grote ventilator met verwisselbare hardox slijtdelen , zorgt voor een krachtige uitworp van de chip. Ook de verlengde uitblaaspijp werd voorzien van hardox slijtplaten. IBC ( lastafhankelijke invoersturing) zorgt voor een optimale invoer naar de rotor. Donker Sneek zal de machine hoofdzakelijk inzetten voor het chippen van takhout en stamhout tot Biomassa.Dhr Jappie Kuipers ,bedrijfsleider Groenrecycling , nam de eerste Jenz machine in ontvangst