Nieuws

Marijs Recyclingtechniek uit Mariënberg heeft op de vestiging in Helmond bij Gebr. Gerrits metaalhandel B.V. een speciaal op wens van de klant gebouwde Powerscreen Warrior 1800 in gebruik gesteld.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4800mm. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude
van 12mm,waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal.Hierdoor is het mogelijk om zelfs zeer natte,kleverige en in elkaar hakende producten te zeven .

De nieuwe geleverde Warrior is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

Na goed overleg tussen Marijs en de heren Gerrits is de Warrior uitgevoerd met twee
Master Magnet bovenband magneten. De magneet boven de zijafvoerband kan eenvoudig voor transport worden gedemonteerd zodat de zeefmachine ook op de andere vestigingen van Gebr. Gerrits in Oss,Den Bosch en Born ingezet kan worden. Tevens is de Warrior voorzien van een speciaal gesneden bovendek uit hardox waardoor er minder materiaal kan blijven haken in het zeefdek.

De Powerscreen Warrior is ook voorzien van een door Marijs gemonteerde afstandbediening waardoor het mogelijk is de machine op afstand in- en uit te schakelen en hem te laten rijden.