Nieuws

Pouw kiest voor Cover-All

Na een grondige oriëntatie koos Theo Pouw Secundaire Bouwstoffen BV in de Eemshaven begin 2008 voor het gebruik van Cover-All hallen voor de nieuwe bedrijfsactiviteit op deze locatie. De levering van Cover-All omvatte 2 hallen, beide met een breedte van ca 62 meter en met respectievelijk een lengte van 140 en 100 meter. De hallen zijn geïnstalleerd op een keerwand van 4 meter hoog voor een totale vrije hoogte van 25 meter. De geïnstalleerde hallen behoren tot het type Titan, een standaard hal uit het zeer brede leveringsprogramma van Cover-All.

Voor de aan- en afvoer van materiaal zijn doorrijdopeningen gecreëerd in de kopgevels en in de zijwanden. De openingen in de kopgevels zijn 12 meter breed en 10 meter hoog terwijl de doorrijdopeningen in de zijwand 8 meter breed en 6 meter hoog zijn.

Om het drogen van het aanwezige materiaal te bevorderen werden de hallen over de gehele lengte uitgevoerd met een speciale dakoverstek en tevens met bovenin de dakconstructie geplaatste ventilatiekappen.

De hallen zijn een integraal onderdeel van een nieuw opgestarte activiteit van de Pouw Groep. De grootste van de 2 hallen is in gebruik voor opslag van het aangevoerde verontreinigde materiaal. Na het thermische reinigingsproces gaat het geproduceerde eindproduct, middels een transportband, voor opslag en classificatie naar de tweede hal. Het toegepast eindproduct, teerhoudend asfalt granulaat, wordt als secundaire bouwstof verwerkt in de grond, weg en waterbouw.