Nieuws

Philips wint ICT~Milieu Award 2008

Op 28 mei zijn de Nationale ICT Awards 2008 uitgereikt. Philips Electronics Nederland was daarbij de winnaar van de ICT~Milieu Award 2008 voor de ontwikkeling van een energiezuinige monitor. De Award werd voor het eerst uitgereikt en is voor de meest aansprekende en innovatieve ICT-toepassing om energieverbruik te verminderen.

Met de prijs wil ICT~Milieu stimuleren dat door slimme inzet van ICT, zowel ICT-bedrijven als ICT-gebruikers bijdragen aan de terugdringing van de CO2-uitstoot. Innovatiekracht, visie, concrete toepasbaarheid en de mate van energiebesparing spelen daarbij de belangrijkste rol.

Ecodesign
Philips stelt de gebruiker in staat energie te besparen door energie-efficiënte producten. Een goed voorbeeld hiervan is de monitor BDL 3221V, ontworpen volgens de Philips ecodesign methode. Deze monitor voor professioneel gebruik staat met name in publieke ruimten (luchthavens, winkels, beurzen), waar monitoren heel lang aan staan. Door toepassing van innovatieve technieken, verbruikt deze monitor de helft van wat vergelijkbare monitoren aan energie verbruiken.