Ga naar hoofdinhoud

Out of Use investeert in Tweede leven zonnepanelen

Foto: Shutterstock

Afgedankte zonnepanelen krijgen bij Out of Use een tweede leven. Niet alleen door recycling, maar vooral ook door ze weer als zonnepaneel in te zetten. De panelen worden hiervoor uitgebreid getest en daarna gereviseerd. Panelen die niet door de test komen worden gerecycled. Het bedrijf investeerde daarvoor in speciale testaperatuur.

Out of Use in het Belgische Beringen zet zich al jaren in voor het terugdringen van verspilling bij IT materiaal en batterijen van elektrische voertuigen. Nu gaat het bedrijf dus ook een project starten om zonnepanelen een tweede leven te geven, onder de projectnaam PV2. Out of Use ziet de waarde die afgedankte zonnepanelen nog kunnen hebben en heeft daarom geïnvesteerd in gespecialiseerde testapparatuur om de levensvatbaarheid van deze panelen te beoordelen.

Levensduur verlengen

“Dit project illustreert onze voortdurende inspanningen om de circulaire economie verder te bevorderen,” zegt Mark Adriaenssens, CEO van Out of Use. “We zijn vastbesloten om niet alleen de levensduur van IT en elektronica te verlengen, maar nu ook van zonnepanelen. Dit draagt bij aan een duurzamere toekomst en benadrukt ons streven om CO2-uitstoot te verminderen.”

Met het proces van Out of Use wordt de levensduur van de panelen verlengt. De panelen die niet geschikt zijn voor hergebruik, worden op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier gerecycled, waarbij waardevolle materialen worden teruggewonnen en verspilling wordt geminimaliseerd.

Foto: Out of Use

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.