Nieuws

In elk appartementencomplex is het een verplichting om te zorgen voor galerijverlichting. Dit zal ervoor zorgen dat zowel de bewoners als de bezoekers goed zicht hebben door de lampen, maar het geeft ook een gevoel van veiligheid aan iedereen in het complex. Over het algemeen raden experts aan om te kiezen voor LED-verlichting als je op zoek bent naar galerijverlichting.

Dit heeft veel redenen, zo komt het onder andere doordat de LED-lampen voldoen aan alle richtlijnen en eisen. Bovendien zijn ze onderhoudsvriendelijk en kunnen ze zorgen voor een energiebesparing, terwijl ze ook nog eens vele jaren meegaan. Naast het type verlichting moet je natuurlijk ook nog verlichtingsarmaturen kopen voor de galerijverlichting. Hierbij zijn de onderstaande do’s en don’ts van belang.

Do’s
Als je kijkt naar de do’s en don’ts bij het kiezen van verlichtingsarmaturen voor in de galerij, is het een goed idee om te beginnen met de dingen die je moet doen of weten voordat je gaat winkelen.
Ken de verschillen in de montagemogelijkheid. Niet alle armaturen zijn hetzelfde in de manier waarop ze zijn geïnstalleerd. Er zijn armaturen die je in het plafond kunt plaatsen, verzonken genoemd, evenals opties die aan het oppervlak worden gemonteerd en opties die in een hangende of hangende montage worden gemonteerd. Het is belangrijk om niet alleen naar het armatuur te kijken, maar ook hoe je het gaat installeren om de juiste optie te krijgen.
Ken het plafond. Bij het kiezen van armaturen is het belangrijk om je plafond- en bedradingsmogelijkheden te kennen. Kies je qua montage voor je plafond het verkeerde type armatuur of kies je een zwaar armatuur in een plafond dat het gewicht niet aan kan dan kom je in de problemen.
Maak er een punt van om naar het type lamp te kijken. De lampen van het armatuur zijn belangrijk om te overwegen. Als je bijvoorbeeld wilt overstappen op LED-lampen, kun je niet bij alle armaturen deze lampen gebruiken of achteraf monteren. Het is belangrijk om een armatuur te kiezen dat voldoet aan uw lampvoorkeuren of op zijn minst de mogelijkheid heeft om later te worden bijgewerkt als je daarvoor kiest.
Mix en match armatuurtypes door de hele ruimte. Je moet je armaturen zo kiezen dat je verschillende soorten armaturen kunt gebruiken. Hoewel je waarschijnlijk armaturen boven het hoofd wilt, moet je verlichtingslagen maken door ook andere armaturen op te nemen, zoals accentverlichting, blikverlichting of wandkandelaars.

Don’ts
Hoewel de lijst met do’s een goed startpunt is, moet je ook uitkijken voor deze dingen die je niet wilt doen.
Vergeet niet de beoordelingen voor buitenarmaturen te controleren. Bij het kopen van armaturen voor buiten, is het van cruciaal belang dat je controleert of ze daadwerkelijk geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Je kunt een armatuur met een binnenclassificatie niet zomaar buiten installeren en verwachten dat deze net zo lang presteert of meegaat als een armatuur met de juiste classificatie.
Overdrijf het niet met algemene verlichting boven het hoofd. Hoewel algemene verlichting belangrijk is, overdrijven te veel mensen het en overweldigen ze de ruimte met te veel armaturen. Het is beter om een paar algemene verlichtingsarmaturen boven het hoofd te gebruiken en vervolgens taakverlichting zoals lampen toe te voegen om de juiste verlichtingsniveaus voor de ruimte te krijgen.
Doe geen concessies aan functie boven stijl. Het kan verleidelijk zijn om een armatuur te kiezen uitsluitend op basis van hoe het eruit zal zien in de ruimte, maar de functie van het armatuur is de belangrijkste reden om ervoor te kiezen. Het goede nieuws is dat er tegenwoordig veel armaturen op de markt zijn die je stijl en functie geven, zoals zwanenhalsverlichting.