Nieuws

N+P Group (N+P) heeft aangekondigd dat N+P Production Holding Netherlands BV (NPPH) een bindende overeenkomst heeft gesloten, om de sorteerfabriek voor PMD’s in Rotterdam over te nemen van PreZero Nederland. De fabriek sorteert ongeveer 110.000 ton lichtgewicht verpakkingen (PMD’s) per jaar en is daarmee een van de grootste sorteerinstallaties van Nederland.

Het terrein van 70.000 vierkante meter is strategisch gelegen in de Rotterdamse haven en heeft direct toegang tot een eigen kade. De overname onderstreept het vertrouwen van N+P in het managementteam van de site en de significante synergie tussen de bestaande activiteiten van de plant in Rotterdam en N+P’s gepatenteerde Subcoal (alternatieve brandstof obv afvalstromen). “We zeer verheugd de gevestigde, stabiele en bekende sorteerfabriek in Rotterdam aan de Groep toe te voegen en we kijken ernaar uit om samen te werken met het managementteam van de site en te investeren in het verbeteren en uitbreiden van de activiteiten”, aldus Stijn Jennissen , Chief Commercial Officer bij N+P.

De overeenkomst is in lijn met de bedrijfsstrategie van N+P om zich te concentreren op het verminderen van
CO₂-uitstoot van industrieën, aldus Jennissen. “Het biedt een groot potentieel voor verdere investeringen om de site uit te breiden en te integreren met Subcoal-productie. We zijn ervan overtuigd dat we met de acquisitie van het Rotterdamse terrein zeer goed gepositioneerd zijn voor verdere groei en we gaan actief op zoek naar verdere
acquisitiemogelijkheden op de Europese markt.”

Wieger Droogh, CEO PreZero Nederland: “We zijn erg trots op alles wat we op het gebied van huishoudplastic hebben gerealiseerd in onze sorteerfabriek in Rotterdam. Daarom was het voor ons belangrijk om onze plant te verkopen aan een koper met ambitie. Een koper die de activiteiten op de locatie verder wil uitbreiden. Daarom hebben we een weloverwogen keuze gemaakt voor N+P. Bij N+P zijn zowel de fabriek als de medewerkers in zeer goede handen.”

In de komende vijf jaar is N+P van plan om het aantal productie-installaties dat het exploiteert aanzienlijk te vergroten. Parallel aan een snelle uitbreiding van fabrieken, streeft N+P ook naar de groei van activiteiten in het overbruggen van afval naar waarde: trading van grondstoffen voor waste to energy en de ontwikkeling en levering van alternatieve grondstoffen, waarin de N+P Group dertig jaar ervaring heeft.