Nieuws

Nieuwe Terex-Finlay rupsmobiele bekkenbreker

Terex-Finlay begint met de levering van haar nieuwe J-1160 rupsmobiele bekkenbreker. Het hart van de installatie wordt gevormd door een zware TEREX-JAQUES 2240, 1000 x 600 mm grote bekkenbreker. De breker wordt hydraulisch aangedreven en is volledig hydraulisch verstelbaar (door middel van een systeem met wiggen). De breker kan daarbij onder last worden versteld. Tevens kan de draairichting van de breker worden omgedraaid, om verstoppingen op te lossen.

Het materiaal wordt de breker ingevoerd via een stortbunker/voeder met een inhoud van 5 m3, met geïntegreerde voorafzeving. Het voorafgezeefde materiaal kan naar keuze worden afgevoerd via de hoofdafvoerband of apart, via de zijband.

De installatie is uitgerust met een PLC besturing met gebruikersvriendelijk kleurenscherm voor de regeling van de invoer en de verkleiningsgraad van de breker.

De nieuwe Terex-Finlay J-1160, 1000 x 600, is een echte “heavy duty” breker, een stevig geconstrueerde machine, met een eigen gewicht van ca. 37 ton en een grote breekcapaciteit. De machine is mooi compact, met afmetingen van lx b x h: 14,1 x 2,57 x 3,4 m. De machine kan naast met bovengenoemde zijband worden uitgerust met een magneet, waterpomp voor de sproeiinstallatie, bandweeginstallatie (eigen import van Marcom) en een draadloze afstandbediening.

Op de foto: de nieuwe Terex-Finlay J-1160