Nieuws

Nieuwe serie ATEX gecertificeerde balenpersen

Een nieuwe serie ATEX gecertificeerde explosieveilige balenpersen en restafvalpersen zijn toegevoegd aan het afvalpersenprogramma van ABT Afvalbewerkingstechniek BV.

De Delitek ATEX afvalpersen van Noors fabrikaat zijn ontwikkeld voor de off shore sector maar zijn ook bij uitstek geschikt voor industrieën waar met agressieve materialen of natte materialen gewerkt wordt of daar waar de pers in gevaarlijke ruimten opgesteld dient te worden. De degelijke persen zijn hydraulisch en leverbaar met 10 en 15 ton perskracht en standaard uitgevoerd in roest vrijstaal, AISI 304. De vulopeningen zijn ruim met respectievelijk 1000 en 1300 mm breedte voor eenvoudige bevulling. De baaluitname is eenvoudig middels kantelmechanisme of heftruck.

Deze lijn persen bestaat uit balenpersen voor karton, papier, plastic, folies en dergelijke, en uit restafvalpersen, waarbij in verwisselbare verrijdbare containers geperst kan worden. In deze containers is een zak geplaatst waarin het afval afgesloten opgeslagen kan worden. Naast de balen- en restafvalpersen bestaat deze lijn ook uit een blikkenpers voor verf- of conservenblikken en oliefilters en is er een glasvergruizer voor grote hoeveelheden glazen flessen met een diameter tot maximaal 140 mm.
De Delitek persen worden conform CE richtlijn geproduceerd indien van toepassing geleverd met ATEX certificering.