Nieuws

De Friese firma Theo Reitsma Recycling heeft zijn nieuwe metaalanalyse-instrument, een MaTech-MiniSort II, in ontvangst genomen. Op zich niets speciaals, de Mierlose firma MaTech BV levert jaarlijks honderden MiniSort apparaten af, over de gehele wereld. Theo Reitsma had al een aantal jaren naar tevredenheid het voorgangermodel, de MiniSort I, in gebruik om zijn inkomende en uitgaand schroot en metalen te sorteren.

Wat wel speciaal is, is de toepassing bij Reitsma Recycling. In de afgelopen tijd heeft Theo Reitsma zijn bedrijf stevig uitgebreid met een volledig nieuw bedrijfsonderdeel.

Aangekocht werd een stuk grond, naast zijn huidige bedrijfsterrein. Op dit nieuwe terrein werd een volledig nieuwe scheepssloperij op poten gezet, een activiteit die slechts door een paar bedrijven in Nederland ondernomen wordt. Sindsdien is het een komen en gaan van schepen die, spreekwoordelijk, aan het einde van hun latijn zijn. Deze schepen worden met een lier op de kade getrokken. Daarna worden de bruikbare, verkoopbare onderdelen gedemonteerd. De rest van het overgebleven schip wordt gesloopt. Het schroot en de metalen die hierbij vrijkomen worden dus met de MaTech-MiniSort II geanalyseerd, gesorteerd en weer doorverkocht.Theo Reitsma heeft uiteindelijk voor de MaTech-MiniSort II gekozen omdat dit instrument zeer geschikt is voor het analyseren van alle diverse soorten schroot en metalen, inclusief Aluminium, zonder gebruik te maken van een radioactieve bron of buis