Nieuws

Na een succesvolle demonstratie bij Kuijpers Metaal- & Autorecycling in Deurne, was de keuze om te investeren in de nieuwe Lindner Urraco 75DK-4 verkleiner een weloverwogen beslissing. Tijdens de demonstratie van Van der Spek Vianen is in de verschillende materiaalstromen gekeken of de geproduceerde fracties optimaal konden worden ingezet voor verdere verwerking of direct inzetbaar waren als grondstoffen. Kuijpers heeft de keuze gemaakt voor een 22 ton wegende rupsmobiele machine, die eenvoudig te verplaatsen is op locatie.

DK-4 staat voor dat het een verzwaarde uitvoering is, die speciaal is doorontwikkeld voor het verkleinen van metalen. Tevens is de machine uitgevoerd met een verzwaarde Powerline-aandrijving met Bosch-Rexroth pompen, die een kracht van 240.00 Nm mogelijk maken op de assen. Naast de extra verzwaarde staalbouw en aandrijving, is de machine voorzien van een met staalinlagen verstevigde transportband. De 1.500mm lange assen, met een diameter van 650 mm, in de verkleiningunit zijn in snelheid regelbaar om de ideale snelheid te kunnen instellen voor ieder product.

Voor de aandrijving is in de Lindner Urraco 75 een duurzame Scania DC9 313 motor geplaatst met 350 pk. Deze 5-cilinder diesel motor met een inhoud van 9.3 liter voldoet aan de nieuwste Stage-V emissie eisen waarmee Kuijpers Metaal- en Autorecycling gelijk aantoont te investeren in de nieuwste en duurzaamste technieken die te leveren zijn. De besturing van de gehele machine gebeurt via het kleurendisplay waarin alle functies eenvoudig zijn aan te sturen.

Kuijpers Metaal- & Autorecycling is een familiebedrijf dat al jaren is gevestigd in Deurne. In 2014 werd een tweede vestiging in Beringe (Limburg) geopend. Op deze locatie vindt autodemontage en – recycling plaats. Complete auto’s worden gestript en onderdelen worden los aangeboden. Kuijpers kan de Lindner Urraco 75DK-4 met haar eigen transportcombinatie transporteren, zodat ook verkleiningswerkzaamheden op andere locaties kunnen worden uitgevoerd.