Nieuws

Van der Spek Vianen B.V. heeft onlangs in het land van maas en waal een nieuwe Kleemann MR100Z(S) rupsmobiele puinbreker afgeleverd.

Daanen en Rodenburg sloopwerken B.V. is een combinatie van Daanen Altforst B.V. & Joop Rodenburg Grond & Sloopwerken B.V. Door het bij elkaar voegen van beiden specialismen; transport en sloopwerk kunnen de aangenomen sloopwerken snel en adequaat worden uitgevoerd. Men beschikt namelijk over eigen kranen,transport en sinds de aflevering van de Kleemann MR100Z(S) ook over een rupsmobiele puinbreker.

De geleverde Kleemann is een combi-breker, dat wil zeggen een puinbreker met een aangebouwde nazeef-unit en retourband voor de overkorrel. De overkorrel wordt via de retourband die aan de zijkant van de machine is geplaatst gelijk terug gebracht in de breker

Aan de MR100Z is een zeefunit gemonteerd van het type VU1F-1230L. Deze zeefunit heeft een lengte van 3340mm en een breedte van 1300mm. Door het grote zeefoppervlak van 4,3 M² kan deze zeefunit zonder problemen producties aan tot 200 ton/uur.

Een Scania 6-cilinder die een vermogen levert van 268 kW drijft de breker aan. Zoals gewoonlijk bij Kleemann worden alle banden en zeven door middel van elektromotoren aangedreven.

Een ander belangrijk voordeel van deze MR100Z is dat hij is geleverd met een actieve voorzeef , deze zeeft uit het te breken materiaal de fijne fractie zodat deze niet meer door de breker hoeft en dus geen slijtage en kosten veroorzaakt.