Nieuws

Van der Spek Vianen leverde onlangs een nieuwe 36 tons Hyundai R360-LC 7A bij GMB
(Groep Midden Betuwe ) in Opheusden. Met de levering van deze rupsgraafmachine is het totale Hyundai graafmachinebestand bij GMB op 5 gekomen. Bij GMB zijn ook de afgelopen periode twee 21 tons R210-7A,een 25 tons R250-7A en een 50 tons R500-7A geleverd.

De machine werd afgeleverd aan machinist Dick Cornellisen die al 41 jaar werkzaam is bij GMB, waarvan 38 jaar als graafmachinemachinist. Voor zowel GMB als de machinist is Van der Spek Vianen B.V. zeker geen onbekende. Ooit begonnen op een door Van der Spek geleverd Fuchs draadkraan is nu het tijdperk aangekomen van GPS ondersteunende besturingen op de Hyundai R360-LC 7A.

Op de Hyundai is een GPS besturing gebouwd voor het afgraven in horizontale richting en oppervlakte besturing onder elke willekeurige hoek Hiermee kan een USB stick de complete tekening van het werk in de controlbox geladen worden zodat er niet onnodig gegraven wordt.

De Hyundai R360LC-7A is uitgerust met een Cummins 8,9 liter QSL 6-cilinder turbodieselmotor met common-rail inspuiting en deze levert 300 Pk bij 1850 omw/min en voldoet uiteraard aan de laatste Tier-III emissie eisen

Natuurlijk zijn op de rupsgraafmachine alle functies aanwezig voor het aansluiten van de vele werktuigen die GMB gebruikt voor alle voorkomende grond,sloop-,en saneringswerkzaamheden.