Nieuws

Van der Spek Vianen heeft wedermaal een Fuchs afgeleverd bij de fa. Hohenwalt, na een MHL331 en een MHL340 is het nu een nieuwe MHL335D die in gebruik werd gesteld.

De fa. Hohenwalt gaat de 25-tons Fuchs met een bereik van wel 12 meter inzetten bij het be- en ontladen van de onlangs nieuw geïnstalleerde pers voor het verwerken van aluminium.
Voor het handelen van het aluminium is er een Fuchs 5-armige poliepgrijper van 600 liter gemonteerd.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL335D is een 6,1 liters Common-rail Deutz 6-cilinder Tier III motor verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine t.o.v. de vorige serie met sterk verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermosstatisch geregeld zodat de motor altijd de juist bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 5,30 meter voor goed zicht bij het beladen van de pers en vrachtwagens.

De nieuwe MHL335D is op wens van de gebroeders Hohenwalt voorzien van Xenon verlichting zodat ook in de donkere tijden goed verlicht en veilig gewerkt kan worden.
Tevens is er een generator gemonteerd zodat er ook met een elektromagneet gewerkt kan worden.