Nieuws

Het Recyclingsymposium van BRBS Recycling, ENVAQUA en VERAS vindt op woensdag 17 november voor de negende keer plaats. Mede mogelijk gemaakt door mediapartners Afvalgids, AfvalOnline, BEwerken en Recycling Magazine Benelux. Voorafgaande aan de tweede dag van Vakbeurs Recycling wordt de aanwezigen een aansprekend en interessant programma voorgeschoteld. Dagvoorzitter Jan-Paul van Soest ketent de verschillende sprekers aan elkaar en bevraagt hen op het thema: ‘Ketenontwikkeling in de Circulaire Economie’.

Maikel Kishna van het Planbureau voor de Leefomgeving geeft een inkijk in de Integrale Circulaire Economie Rapportage. Marieke van der Werf, partner bij Dröge & Van Drimmelen, legt uit waarom er een Grondstoffenakkoord 2.0 moet komen en de combinatie Derkjan Hooijer van Coöperatie Insert en Peter Kreukniet van Stichting Insert praten de zaal bij over de ontwikkelingen rondom circulair slopen en bouwen.

Na een korte pauze deelt Geert Doorlag van Auping zijn ervaring over het slapen op een circulair matras en tenslotte gaat Arnold Mulder van ABN AMRO uitleggen wie de rekening van de circulaire economie gepresenteerd krijgt. Aansluitend vindt de uitreiking van de Student Recycling Award plaats. Het Recyclingsymposium wordt afgesloten met een lunch.

Voor leden en donateurs van de organiserende verenigingen is de toegang gratis. Het Recyclingsymposium wordt gehouden met respect voor de coronamaatregelen. Dit betekent dat het aantal inschrijvingen beperkt is tot 190. Wie na inschrijving onverhoopt toch niet kan deelnemen, wordt verzocht dit door te geven via info@brbs.nl. Aan niet-leden wordt een bijdrage van honderd euro (excl. btw) gevraagd.

Meer informatie over het programma en de sprekers: www.recyclingsymposium.nl. Via deze website kan men zich ook aanmelden.