Nieuws

MUD Jeans benoemd tot ‘Best For The World’

Van de vierduizend gecertificeerde B Corporations wereldwijd behoort MUD Jeans tot de vijf procent B Corps, met de hoogste score op het gebied van milieuprestaties. In 2020 heeft MUD Jeans haar B Corp hercertificering afgerond met maar liefst 124,7 punten. Sindsdien is het bedrijf door B Corp erkend als ‘Best for the World’ in de categorie milieu.

Deze erkenning wordt gegeven aan bedrijven die het voortouw nemen op weg naar een duurzamere en regeneratieve planeet door hun impact op de lucht, het klimaat, het water, het land en de biodiversiteit voorop te stellen in hun bedrijfspraktijken. Met deze prijs wordt MUD Jeans erkend als merk met de hoogst geverifieerde score op milieugebied, en behoort daarmee bij de wereldwijde top vijf procent.

Binnen de categorie milieu worden merken gegroepeerd op basis van hun bedrijfsgrootte en beloond als ‘de wereldwijde top vijf procent in hun overeenkomstige grootte-groep’. MUD Jeans heeft echter de hoogste score van alle bedrijven van alle groottes in deze categorie, waardoor zij ‘de beste van de besten’ is. Met een milieu-score van 74,1 heeft MUD Jeans de hoogste score, terwijl alle andere merken tussen de 60-40 punten liggen.

MUD Jeans heeft deze score kunnen behalen door haar actiegerichte prestaties. Als circulair bedrijf is een eerste grote stap het nemen van verantwoordelijkheid over zijn eigen afval. Door oude jeans in te zamelen, om er nieuwe jeans van te maken, zorgt het bedrijf ervoor dat de materialen worden gewaardeerd en niet op een stortplaats belanden of worden verbrand. De MUD Jeans verbruiken 93 procent minder water, 74 procent minder CO2, en 51 procent minder biodiversiteit dan de industriestandaard.