Nieuws

Jager Midwolde heeft in haar sorteerhal een stofonderdrukkingssysteem laten installeren
door Marijs Recyclingtechiek uit Marienberg. Ze hebben een complete Mistair installatie laten plaatsen in de hal waar alle producten die voor de sorteerinstallatie worden voorgesorteerd en waar tevens de installatie met zeefmachines en windshifter zijn geplaatst .

Bij al deze werkzaamheden wordt stof geproduceerd. Door het plaatsen van de Mist-air behoort dit
tot verleden. Echter door het zeer geringe waterverbruik van de installatie worden de producten niet nat, en kunnen de laadschoppen gewoon kan blijven rijden om de installatie te be- en ontladen.

Hoe werkt het?

Het creëren van een kunstmatige mist, een deken van bijzonder fijne waterdruppels die het stof absorberen en neerslaan. Water kan alleen stof opnemen wanneer de waterdruppel zeer fijn is. Is dit niet het geval dan drukt de waterdruppel het stof alleen maar weg. Mist-Air systemen bestaan uit een basisunit met daarin als belangrijkste onderdeel een hogedrukpomp. Deze basis unit voorziet de diverse fans van water onder hoge druk. De fans zijn voorzien van een ventilator met daarom heen een ring met zeer fijne sproeinozzles die een fijne nevel produceren.

Marijs Recyclingtechiek adviseerde Jager Midwolde over de opstelling en uitvoering van
de Mistair installatie. De installatie is compleet geïnstalleerd en in werking gesteld door Marijs Recyclingtechniek