Nieuws

Het is Marijs Recyclingtechniek uit Mariënberg gelukt een wereldprimeur te halen naar de TKD 2008. De geheel nieuwe Terex Pegson XH250 roterende rups-puinbreker wordt voor het eerst aan het grote publiek geïntroduceerd.

De 26 tons Terex Pegson XH250 is voorzien van een trilgoot onder de breker, wat uniek is in zijn klasse. Deze trilgoot heeft in de recycling zijn noodzaak bewezen, zonder deze “bescherming” onder een roterende breker zijn beschadigingen van de transportbanden door ijzer een feit.

Naast deze wereldprimeur heeft Marijs nog een blikvanger op de stand. De Powerscreen H5163 zal ook voor het eerst te zien zijn in Nederland. Het is de kleinere broer van de H6203 en is ook uitgerust met de speciaal nieuw ontwikkelde 3-deks zeefbox van Terex Cedarapids. Deze zeefbox met een unieke ovale zeefbeweging maakt hem bijzonder geschikt voor het efficiënt produceren van fracties met exacte maatvoering. De zeefbox van de H5163 heeft een afmeting van 5000 mm lang en 1630 mm breed.

De H5163 heeft een eigen gewicht van ca. 36 ton en een transporthoogte van 3400mm.
Door deze afmetingen is hij gemakkelijker te transporteren dan de grotere H6203.
Naast deze primeurs zullen er vertrouwde, maar vernieuwde, Powerscreen/ Pegson/ Neuenhauser machines getoond worden. Kortom reden genoeg om een bezoek te brengen aan stand nr 46. in Barneveld