Ga naar hoofdinhoud

LyondellBasell verwerft aandelen in Nederlandse plasticrecycler Stiphout

Foto: Shutterstock

Chemiegigant LyondellBasell heeft een aandeel van 50 procent genomen in de Nederlandse recycler Stiphout Industries. Het Montfortse bedrijf Stiphout is inzamelaar en verwerker van post-consumer plastic verpakkingsafval.

Stiphout, opgericht in 2013, is gespecialiseerd in gerecyclede polypropyleen (PP) en hoge dichtheid polyethyleen (HDPE) vlokken. Het heeft een jaarlijkse verwerkingscapaciteit die overeenkomt met het plastic verpakkingsafval van meer dan 500 000 Nederlanders per jaar. Oprichter en CEO van de Stiphout groep, Eline Stiphout, zegt dat de samenwerking met een ervaren polymeerproducent meer commerciële en operationele mogelijkheden biedt. “We zijn verheugd om samen te werken met LyondellBasell omdat we delen dat circulariteit van cruciaal belang is om plastic afval te helpen beëindigen”.

“Investeren in Stiphout past in onze strategie om te investeren in recycling- en kunststofafvalverwerkingsbedrijven die onze bestaande activa in Nederland en Duitsland ondersteunen”, zegt Yvonne van der Laan, LyondellBasell Executive Vice President, Circular and Low Carbon Solutions. “Door deze samenwerking kunnen we profiteren van lokale samenwerkingen met onze Quality Circular Polymers business op het gebied van logistiek en operaties”.