Nieuws

Laatste RMB van het jaar

In het laatste nummer van Recycling Magazine Benelux van 2021 staan weer diverse bedrijven in de picture. Scheidend hoofdredacteur Willem-Jan Schampers ging onder meer op bezoek bij het ruim zeventig jaar oude Gerrits Recycling in Helmond. Dit bedrijf onderscheidt zich met hypermoderne installaties, waarmee scheidingstechnieken en intern transport naar een hoger niveau worden getild.

Full service distributiebedrijf SMT Netherlands, met vestigingen in Emmeloord en Nieuwkuijk, is Nederlands vertegenwoordiger van Volvo Construction Equipment en Senneborgen. Managing Director Jorik Kuiken vertelt over de ontwikkelingen in de branche en de nieuwe Sennebogen 835G.

Ook in deze editie een artikel over familiebedrijf N+P dat sorteerfabriek Prezero heeft overgenomen. Met zo’n 110.000 ton lichtgewicht verpakkingen per jaar is het een van de grootste sorteerinstallaties van Nederland. En een portret van Gebr. Van de Putten, dat op 1 november 2021 honderd jaar bestond en als eerste afvalverwerker het predicaat ‘Hofleverancier’ ontving.

Naast een uitgebreide foto-terugblik op de vakbeurs Recycling in Gorinchem, was RMB ook te gast bij C.A. de Groot Groep in Alkmaar, waar werd gesproken over de thermische camera’s van Hikvision en de samenwerking met Giant Security en Spyke Security. Met BLW Visser gingen we op bezoek bij Renewi Zoetermeer. Bob Wester en Jeroen van Houten vertellen over de branddetectie-oplossing met het Orglmeistersysteem.

Arbeidsrechtadvocaat Jaap Broekman van Van Iersel Luchtman Advocaten gaat dieper in op ongevallen van werknemers, uitzendkrachten en ZZP’ers, terwijl Willem-Jan Schampers zijn licht laat schijnen op het Recyclingsymposium 2021, met als thema ‘Recycling ontketend’.

Daarnaast de vaste columnisten en vaste rubrieken. Kortom: wederom een zeer lezenswaardig nummer en interessant leesvoer voor onder de Kerstboom!