Nieuws

Na afleveringen van een aantal nieuwe Volvo sloopmachines, waaronder een EC700B HR en EC360B HR testmachine eerder dit jaar, investeert Laarakkers opnieuw in een Volvo sloopmachine. Ditmaal gaat het om een Volvo EC360C High Reach rupsmachine, een machine uit de Volvo C-serie.
De nieuwe EC360C HR die Laarakkers nu rijk is, heeft een gieklengte van 21 meter penhoogte, weegt 49 ton en wordt aangedreven door een 184 kW/250 pk diesel motor. Ook deze Volvo wordt net zoals de andere graafmachines van Laarakkers voornamelijk ingezet voor sloopwerkzaamheden.

De basismachine is voorzien van een snelkoppeling voor de gieken, waarvan de pennen hydraulisch in en uit schuiven, alleen de slangkoppelingen moeten nog handmatig aangesloten worden. Het wisselen van de gieken neemt ongeveer 40 minuten in beslag. De hydraulisch uitschuifbare onderwagen meet 3,34 meter in transportpositie en 4,34 meter in de stabiele werkstand. Voor een beter zicht op het werk kan de cabine hydraulisch 30 graden gekanteld worden.

Er is wederom voor Volvo gekozen, omdat de zware omstandigheden waaronder de machines moeten werken vragen om technisch hoogwaardig materiaal, machines die efficiënt werken en betrouwbaar zijn. Door de jarenlange ervaring die het bedrijf inmiddels met Volvo’s en met Kuiken N.V. heeft, weet men bij Laarakkers dat ze met de keuze voor een Volvo goed zitten. De service en technische ondersteuning zijn goed geregeld.