Nieuws

Komptech Magnum voor Orgaworld

Onlangs heeft Pon Equipment bij Orgaworld (Shanks) verloren ruimte omgebouwd naar een ruimte met maximale capaciteit. Zeefcapaciteit.

Orgaworld in Lelystad is een van de grootste verwerkers op het gebied van organische afvalstromen. Zowel GFT- als industrieel afval wordt in de vergistigsinstallatie Biocel omgezet naar een energieproduct. Om de hal van Orgaworld zo optimaal mogelijk te gebruiken, heeft men Pon Equipment gevraagd om in de verloren ruimte maximale zeefcapaciteit te genereren. Pon Equipment vond de oplossing in een stationaire trommelzeefinstallatie, de Komptech Magnum, welke ter plaatse werd opgebouwd.

Komptech Magnum
De Komptech Magnum heeft een bunker van ca. 6 m3. De trommellengte is 7.700 mm met een doorsnede van 2.200 mm, waardoor het totale zeefoppervlakte op 48 m2 komt. Een electrisch/hydraulisch aandrijving draagt bij aan een behoorlijke reductie van het geluid. Daarnaast is de installatie op “lego blokken“ gelegd, zodat men de afvoerbanden achterwege kon laten, waardoor de machine onderhoudsvriendelijk is.