Nieuws

°Celsius heeft een hoge temperatuurkoeler ontworpen en geleverd aan het bedrijf CMI NESA uit België. Deze schroefwarmtewisselaar is ingezet als koeler op een compleet door CMI NESA ontworpen en gebouwde productie plant voor magnesium oxide in Saudi Arabië.

De koeler is daar rechtstreeks geplaatst onder de uitloop van een mutiple hearth furnace (etage oven) en koelt 5500 kg/uur Calcined Caustic Magnesia van 900°C naar 300°C. Vanwege het abrasief karakter van het product zijn de koelschroeven opgelast met een slijtvast materiaal.

Omdat de installatie in de Saudische woestijn gelegen is wordt het koelwater, dat door de koelschroef stroomt, door middel van een grote koeltoren gekoeld. Desondanks kan de temperatuur van het koelwater, door de uitzonderlijke klimatologische omstandigheden, oplopen tot wel 50 °C!

CMI Nesa is een business unit van Cockerill, Maintenace & Ingénierie, gespecialiseerd in thermische processen en wereldwijd leverancier van multiple hearth furnaces, fluidized bed furnaces, rotary kilns and shaft kilns.