Nieuws

Van Bemmel machine import uit IJsselstein leverde een nieuwe Keestrack Frontier af aan firma Den Breejen – Hoofddorp. De machine wordt ingezet op de nieuwe locatie van Den Breejen in Rotterdam Botlek ( voorheen Deep Green ).
Omdat alleen niet of nauwelijks te zeven partijen grond worden aangeleverd op deze locatie, is de Keestrack Frontier uitgevoerd met een robuuste Heavy Duty vingerzeefdek boven van 75mm om extreem grote brokken vooraf te zeven. Een screenbrake zorgt ervoor dat klei-en leemachtige materialen door de vingers geperst worden .De dubbele onderdekken zijn 80 en 110mm. De zeefbox is hydraulisch in hoogte verstelbaar.
Na deze voorbewerking/ voorafzeving gaat de verontreinigde grond de nabewerkings installatie in om verder gereinigd te worden. De bunker is uitgevoerd met een Heavy Duty lamellenband constructie.
De zeef met een eigen gewicht van ca. 29 ton en een buitenwerkse breedte van 2.500mm is gemakkelijk met een dieplader te transporteren.
De Deutz 4 cylinder dieselmotor heeft een vermogen van 91Kw ( 125pk). Verder is de zeef uitgerust met Rexroth load sensing pompen en Sauer Danfoss ventielen en hydromotoren.
Groeneveld leverde de automatische vetsmering.