Ga naar hoofdinhoud

Inschrijving Student Recycling Award geopend

Foto: BRBS

Een geldprijs en een heleboel publiciteit. Dit is te winnen bij de Student Recycling Award. De prijs voor studenten die hun studie afronden op het gebied van circulariteit. De inschrijving voor deze circulaire projecten zijn nu geopend.

De Student Recycling award wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het Recyclingsymposium. Een symposium dat jaarlijks meer dan 150 deelnemers trekt en daarmee is het voor studenten ook een interessante plek om contacten te leggen en hun projecten te tonen. De award uitgereikt op 21 november 2023.

Organisatie van de awards is BRBS Recycling. Zij willen hiermee een podium bieden voor onderzoeken, scripties
en verslagen waar toekomst in zit. Want de circulaire economie heeft nog veel ontwikkeling nodig en daarin zijn onderzoek en kennis een onmisbare schakel. Voor studenten en de opleiders is de Student Recycling Award de kans om hun onderzoek, scriptie of verslag onder de aandacht te brengen van een professionele jury en een
diversiteit aan potentiële werkgevers in deze interessante sector.

Diversiteit aan onderwerpen

Het kan gaan om materiaalkundig onderzoek, beleids- en managementstudies, processen, ontwerp, chemie, businessmodellen. In ieder geval moet milieu, grondstoffen, duurzaamheid en (of) circulariteit centraal staan. Vorig jaar ging de prijs naar Thomas Hobé. Voor zijn studie aan de Universiteit Utrecht schreef hij de thesis About quality assurance systems in the Dutch recycling industry.

De deadline voor inzending staat vast op 15 oktober 2023 en kan via www.recyclingsymposium.nl.

Lees ook: