Nieuws

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe 34 tons rupsmobiele Hyundai R320Lc-7A geleverd aan Eeltink Zandwinning uit Nijkerk. De Hyundai is direct in het werk gezet op een werk van Eeltink in Lelystad.

De machine is door Van der Spek voorzien van een originele lange lepelsteel van 4050 mm. Waardoor de het totale graafbereik met de standaard giek van 6450mm op 11140mm komt.

Het standaard contragewicht van 6200Kg. is verzwaard met 1600kg. waardoor de machine nog stabieler op het ponton staat. Tevens is er een camera op de steel gemonteerd om de zandgrijper vanuit de cabine in alle posities te kunnen zien.

De Hyundai R320LC-7A is uitgerust met een Cummins 8,3 liter QSC 6-cilinder turbodieselmotor met common-rail inspuiting en deze levert 240 Pk bij 1750 omw/min en voldoet uiteraard aan de laatste Tier-III emissie eisen

De Hyundai wordt voornamelijk ingezet voor het lossen van zandschepen en staat op een ponton van de firma Eeltink. De firma Eeltink is aktief in het verkopen van zand in Midden-Nederland.
Hiervoor heeft men zelf een zuigschip om het zand te kunnen winnen in de randmeren van Flevoland.
Dit zand wordt geleverd via hun eigen loskade in Elburg of rechtstreeks in het werk als er aanvoer per schip mogelijk is.
Hiervoor heeft Eeltink een eigen losponton wat aan elke waterkant kan worden gelegd om direct op de kade of in een trechter te lossen.