Nieuws

Via de werkplaatsen in Hardenberg heeft Van der Spek Vianen weer een nieuwe Fuchs afgeleverd bij Antoon Hinderiks Metaalrecycling in Raalte. Ditmaal gaat het om een nieuwe Fuchs MHL331F, die een eerder geleverde MHL331 gaat vervangen. Antoon Hinderiks is gespecialiseerd in vernietiging, sloopwerken en demontage van diverse materialen en is in de ruim zeventig jaar dat het bedrijf bestaat uitgegroeid tot een van de modernste recyclingbedrijven van Overijssel.

Voor het transport van de eigen containers heeft Antoon Hinderiks de beschikking over een modern wagenpark, dat bestaat uit onder meer drie containerauto’s, met bijbehorende diepladers. Hiermee kunnen diverse soorten containers bij de klant worden gebracht en gehaald. De verschillende soorten ferro en non-ferro metalen worden dan op de eigen locatie ingezameld en gescheiden, om zo te worden klaargemaakt voor verdere verwerking.

De keuze van Hinderiks voor een Fuchs overslagmachine was snel gemaakt, omdat de vier voorgaande machines ook uit dezelfde ‘stal’ kwamen. Zowel de machine als de leverancier moesten voldoen aan de gestelde eisen, waarbij continuïteit en inzetbaarheid kernpunten waren. Hieraan voldoet de combinatie Fuchs en Van der Spek al vele jaren volgens Antoon Hinderiks.

Voor de aandrijving van de nieuwe 23-tons Terex-Fuchs MHL331F is zuinige 4.1 liter Deutz Stage-V motor verantwoordelijk. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers, als gewenst, ook in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans, waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

De Fuchs MHL331F is uitgevoerd met elf meter overslaggiek en is voorzien van een generator die voor de benodigde elektriciteit van de eventueel te gebruiken magneetplaat zorgt. Aan de machine is tevens een nieuwe originele 600 liter halfgesloten Fuchs grijper geleverd, waarmee de MHL331F – dankzij de Rexroth hydrauliek, met een opbrengst van maar liefst 380 liter per minuut – zeer snel draait en voor de gevraagde overslagcapaciteit zorgt. Door een extra geplaatste ophanging aan de lepelsteel voor de grijper, kan men zonder deze eerst te moeten de- en monteren, snel op transport met de eigen dieplader van Hinderiks om werken onderweg uit te voeren.