Nieuws

Bij afvalverwerkingsbedrijf Heijting Milieu Service aan het Looveer in Huissen is dinsdagavond een grote brand in een loods met afval uitgebroken. De brandweer is met groot materieel uitgerukt om het vuur te bestrijden. Ook is er een ambulance naar het adres gekomen. Ook de hulp van de korpsen van Huissen, Velp, Arnhem, Bemmel en Rheden werd ingeroepen. Daarnaast is er een speciaal groot watertransport gemaakt van kilometers lengte. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

In een grote loods staat afval in brand dat afkomstig is van de bouw en van andere bedrijven. Het gaat om plastic, harde kunststoffen, bedrijfsafval en hout. De loods zelf is van metaal en heeft niet gebrand. Het afval daarentegen des te meer. Aanvankelijk bluste de brandweer het vuur in de loods niet. “We kunnen er niet goed bij, bovendien gaan we geen risico’s nemen om afval te blussen”, aldus een woordvoerder. Later op de avond heeft de brandweer zijwanden uit de loods geknipt en kon het vuur alsnog bestreden worden. Daarbij kwam veel extra rook tot ontwikkeling.

De brandweer was de hele tijd druk doende om een kantoorpand dat vlak achter de loods staat nat te houden. Door met brandweerspuiten grote hoeveelheden water op het gebouw te laten landen, werd voorkomen dat de temperatuur te hoog opliep. Zo voorkwam de brandweer dat het kantoor ook vlam vatte. Om genoeg water te hebben voor bestrijding van de brand, werd vanaf de Rijn bij het Looveer een watertransportleiding aangelegd.