Nieuws

Groeiend aantal bedrijven ziet geld in afval

Foto: Pexels

Het aantal bedrijven dat zich richt op duurzaamheid en circulariteit groeit, meldt De Stentor. Oost-Nederland ziet daarin volgens de krant de grootste groei.

Door een tekort aan grondstoffen en materialen zien steeds meer bedrijven kansen in het hergebruiken en recyclen van materialen. Cijfers van de Kamer van koophandel laten zien dat het aantal bedrijven dat circulariteit in de bedrijfsomschrijving heeft groeide van 25 in 2015 naar 650 in 2021. Opvallend daarin is de grotere toename tijdens de Corona pandemie. Dit zegt misschien alleen iets over de bedrijfsomschrijving en niet over de werkelijke circulariteit. Het geeft wel aan dat steeds meer bedrijven er wel mee bezig zijn.

Meer bekendheid nodig

Uit het artikel blijkt ook dat het gebruik van gerecyclede materialen voor de bouw nog niet gelijk storm loopt. Oorzaak is dat bestaande projecten in de bouw niet zomaar kunnen overstappen op recyclede materialen. Voor nieuwe projecten is dat anders, daarin kan de sector al rekening houden met het mogelijke gebruik van gerecycled materiaal. De bekendheid met het gebruik van het materiaal zal daarin alleen nog wel een boost kunnen gebruiken, zodat er niet alleen gekozen wordt voor het gebruik van nieuw materiaal.

Bron: De Stentor