Nieuws
Willem-Jan Schampers

Donderdagmiddag vond voor de eerste keer een webinar plaats van Recycling Magazine Benelux. In de rubriek ‘Recht en Regelgeving’ was gekozen voor het onderwerp ‘de Omgevingswet’. En er bleek genoeg te vertellen zijn over deze nieuwe wet, die – naar alle waarschijnlijkheid – op 1 juli 2022 van kracht wordt. Onder leiding van Willem-Jan Schampers, hoofdredacteur van Recycling Magazine Benelux, spraken omgevingsexpert Norma van den Wijngaard, advocaat Wilbert van Eijk en recycler Johan van Peperzeel uitgebreid over de Omgevingswet.

Norma van den Wijngaard
Wilbert van Eijk

Diverse zaken kwamen aan bod. Denk aan: ‘Wat zijn essentiële wijzigingen waarmee recycling-, afval- en sloopbedrijven te maken krijgen?’ ‘Welke wetten en regels worden door de Omgevingswet vervangen?’ ‘Wat is de rol van de gemeenten?’ En: ‘Moet een recyclingbedrijf dat alle vergunningen in huis heeft, zich toch zorgen maken over de nieuwe Omgevingswet?

Johan van Peperzeel

Ook vanuit de kijkers waren er meerdere , meer specifieke vragen. Deze werden door Schampers voorgelegd aan zijn drie gasten, die hier op deskundige wijze antwoord op gaven. Bovendien was er volop interactie tussen Van den Wijngaard, Van Eijk en Van Peperzeel.

Al bij al een informatief en interessant webinar, dat voor iedereen is terug te kijken. Abonnees van Recycling Magazine Benelux en de mensen die zich hebben opgegeven om het webinar live bij te wonen, ontvangen de link gratis in hun mailbox. Anderen kunnen de link vinden in de webshop op de site van Recycling Magazine Benelux.

Het webinar ‘Recht en Regelgeving’ was een productie van Recycling Magazine Benelux, in samenwerking met Van Iersel Luchtman Advocaten en was live te volgen via de studio van Eisma Media in Doetinchem.