Nieuws

Afgelopen week is er op de kade bij Hendrix-UTD in Deventer een nieuwe Terex-Fuchs AHL850 elektrische overslagmachines geplaatst door Van der Spek Vianen B.V.

Deze geheel nieuwe ontwikkelde Terex-Fuchs AHL850 is de eerst geleverde elektrisch aangedreven overslagmachine in zijn soort. De machine is door nauwe samenwerking tussen Van der Spek Vianen en Terex-Fuchs ontwikkeld nadat er door Hendrix-UTD een wensenpakket was samengesteld.

De AHL850 is door het Applicaton Center bij Terex-Fuchs ontwikkeld en gebouwd, het Application Center is bij Terex-Fuchs een afdeling waar sinds een jaar buiten de normale bekende typen overslagmachines op wensen van klanten kan worden ingegaan door het van begin tot eind machines te bouwen. Dat betekend dat deze afdeling machines van een schets tijdens het gesprek tussen de klant en dealer tot aan de daadwerkelijk bouw en levering van de machine bij de klant zorgt. Hierdoor kunnen klantspecifieke wensen worden uitgewerkt en gemaakt zonder dat deze de normale productie bij Terex-Fuchs stoort.

Voor de AHL850 heeft de welbekende wielmobiele overslagmachine de Terex-Fuchs MHL350D als basis gediend. De bovenwagen van deze machine is in plaats van de Deutz dieselmotor voorzien van een elektromotor van 132kW die op zijn beurt de hydraulisch pompen aandrijft. Voor de aansturing van de machine is er een compleet PLC gestuurde besturing op de machine gebouwd af fabriek.