Ga naar hoofdinhoud

Meer aanbod op Vakbeurs Recycling 2023

Foto: Vakbeurs Recycling

De Vakbeurs Recycling is gegroeid ten opzichte van vorig jaar. De aankomende editie van 21 tot en met 23 november heeft meer exposanten, kennispartners en samenwerkingspartijen. Initiatieven als het Grondstoffenplein, het Demo Park en de Start-Up Straat zijn dit jaar vernieuwd en uitgebreid.

Het vooruitzicht op de Vakbeurs Recycling stemt de organisatie zeer positief. ‘Met ruim 160 exposanten op het gebied van Sorteren & Verwerken, Afvalmanagement en Sloop & Infra laten we een stijging van ruim twintig procent zien in het aanbod ten opzichte van 2022. Ook is er dit jaar een ruime vertegenwoordiging op het Demo Park’, aldus Ravi Changoer, Accountmanager van de beurs. ‘Op het Demo Park tonen onder andere Pon Equipment, MB Crusher, Van der Pols, Smart Equipment en Tuytel Groep hun machines. evens zijn er een aantal inspirerende en innovatieve bedrijven te vinden op de Start-Up Straat, zoals DOPS Recycling Technologies, Unwaste en WasteBase. Met alle groeiende initiatieven en aantal deelnemers en partners, zien we een veelbelovende toekomst tegemoet van Vakbeurs Recycling’.

7 days of garbage

Het Afvalcafé, dat dit jaar haar eerste editie beleeft, vormt een netwerk- en flexwerkplek waar stamgasten het gesprek aangaan met bezoekers. Er wordt, naast de stamtafels, een grote lees- en informatietafel ingericht in samenwerking met de stamgasten, over de thema’s van Vakbeurs Recycling. Ook wordt hier het fotoproject “7 days of garbage” van de Amerikaanse fotograaf Greg Segall gepresenteerd.

Interactie op het Grondstoffenplein

Voor het eerst nemen leden en donateurs van de organiserende partners van het Grondstoffenplein – BRBS Recycling, VERAS en Water Alliance – hier het podium om de mogelijkheden te laten zien van hergebruik en hernieuwde grondstoffen. Bouwbedrijven maar ook overheden en recyclers kunnen hier netwerken en ideeën uitwisselen over innovaties. De drie partners zetten zich ook gezamenlijk in voor de organisatie van het Recyclingsymposium, met als thema ‘Oud is het nieuwe nieuw!’ dat op dinsdagochtend 21 november plaatsvindt.

26 kennissessies

Op de beursvloer is het kennistheater te vinden met een grootser programma dan ooit tevoren. Actuele thema’s komen aan bod zoals Kunststof Recycling, Veiligheid (dinsdag), Circulaire Bouw Economie (woensdag) en Afvalmanagement (donderdag). Partners als TNO, Renewi, ROVA, Seenons, Unwaste, Stichting Open en Expertgroep Waste & Environmental Technologies belichten de noodzaak om samen te werken aan de uitdagende ambities van nu en morgen. Het kennisprogramma op de beursvloer is gratis te bezoeken.

De beurs voor afvalprofessionals is hét netwerkmoment waar alles samenkomt op het gebied van recyclingtechniek en afvalmanagement. Op 21, 22 en 23 november 2023 staat de Vakbeurs Recycling weer op de planning in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.recyclingvakbeurs.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.