Nieuws

Volgend jaar opent Brightfiber Textiles de eerste 100% circulaire grondstoffenfabriek voor de mode-industrie in Nederland. Per jaar gaat deze fabriek 2,5 tot 3 miljoen kilo textiel grondstoffen produceren.

Brightfiber Textiles kreeg ruim een miljoen euro van het Ministerie van I&W, afdeling Circulaire Economie, voor de aanschaf van een vervezelingslijn met een capaciteit van 2,5 tot 3 miljoen kilo textiel. Met deze grondstoffenfabriek wil het bedrijf de meest duurzame en full-color vezel- en garencollectie ter wereld te produceren.

Modemerk

Brightfiber Textiles is een spin-off van het Amsterdamse modebedrijf Brightloops. Dit bedrijf startte met het handmatig sorteren en opschonen van oude truien. Hieruit zijn vijf garens ontwikkeld voor de eigen collectie kleding. Inmiddels is het proces geautomatiseerd. Brightfiber Textiles (vervezeling) is de volgende stap in het proces.

De nieuwe fabriek van Brightfiber Textiles wordt gebouwd in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. In 2023 moet deze operationeel zijn.

Het ingezamelde materiaal, gesorteerd op kleur. Foto: Brightfiber Textiles

1 reactie op “Eerste 100% circulaire grondstoffenfabriek voor mode-industrie

  1. Wim Nelemans schreef:

    Mooi initiatief, wij kunnen u wellicht van dienst zijn met onze metaaldetectie systemen die veelal in uw industrie gebruikt worden. Wij zijn agent van het merk MESUTRONIC GmbH.

    Mocht u interesse hebben dan horen wij graag van u.