Nieuws

Een primeur: het nieuwe Schenk inzamelconcept

Schenk b.v. heeft op de Carrosserie Vakdagen 2008 in Gorinchem voor het eerst haar nieuwe voertuig voor het ledigen van afval uit ondergrondse containers naar buiten gebracht. Dit voertuig heeft een netto laadvermogen van 15 ton en is daarnaast ook nog eens zeer wendbaar en multifunctioneel.

Het voertuig met een lengte van 10,70 m is een bijzondere combinatie van een smalspoor (2,25m breed) trekker+oplegger met een afzetsysteem, autolaadkraan en inzamelperscontainer kortweg IPC

Door de geringe breedte van de trekker+oplegger gecombineerd met gestuurde assen op de oplegger kan dit voertuig zelfs in de meest smalle straten komen, mocht men onverhoopt toch dreigen vast te komen zit er in de cabine een joystick om de assen handmatig bij te sturen.

Het haakarm afzetsysteem en de modulaire opbouw maakt dit voertuig multifunctioneel, er kan bijvoorbeeld een glascontainer op getrokken worden of als onverhoopt de inzamelperscontainer kapot zou gaan kan dit makkelijk opgelost worden d.m.v een reservepers van Schenk b.v.