Nieuws

Op 9 oktober begon Duim techniek aan een grote uitdaging. Bij Van Vliet Contrans in Wateringen was de besturingskast van de Kleemann Reiner puinbreekinstallatie, compleet uitgebrand. Uiteraard moest de installatie zo snel mogelijk weer draaien.
Vijf weken later, op 9 november, werd de nieuwe besturingskast in een compleet ingerichte zeecontainer aangeleverd en geplaatst.
Binnen vier dagen heeft Duim techniek in samenwerking met de TD van Van Vliet de installatie aangesloten en getest, zodat de installatie op vrijdag 16 november weer volledig in gebruik genomen werd.
In de vijf weken na de brand is er door Duim techniek een geheel nieuwe besturingskast geëngineerd en geassembleerd, die volledig voldoet aan de eisen die vandaag de dag, maar ook in de toekomst aan een installatie gesteld worden. Zo werd de installatie uitgerust met het SCADA-pakket, waardoor de installatie zeer gebruiksvriendelijk is. Tevens kan het management met dit pakket eenvoudig allerlei informatie over de productie inzien.
Niet alleen op gebruiksvriendelijkheid scoort de nieuwe installatie beter, ook de productie werd gemiddeld met 50 ton per uur(!) verhoogd. Dit was mogelijk door de diverse onderdelen van de bestaande installatie beter op elkaar af te stemmen.
Al met al mag Duim techniek samen met een tevreden klant terugkijken op een zeer geslaagd project.