Ga naar hoofdinhoud

Coolrec gaat Franse ketels recyclen

Een paar kleine aanpassingen aan de installatie, en dan kunnen de boilers gerecycled worden met behulp van de koelkastrecycling lijn. Foto: Renewi

Coolrec, dochterbedrijf van recycler Renewi, heeft een contract getekend met ecosystem voor de recycling van boilers in Frankrijk. Vanaf december 2024 kom naar verwachting jaarlijks 15.500 ton aan boilers uit Noord-Frankrijk naar de Coolrec locatie in Lesquin.

Coolrec heeft al lange tijd ervaring met het recycling van koelkasten. Deze ervaring kunnen ze goed gebruiken voor de recycling van boilers, aangezien de techniek hiervoor vergelijkbaar is. De lijn die in Lesquin staat moet voor de recycling van boilers wel uitgebreid worden met een waslijn en voorbreker. Daarmee wordt nog aanwezig water en kalk uit de boilers gehaald.

Met de recycling van boilers wint Coolrec de gefluoreerde gassen uit het isolatiemateriaal terug. Daarbij moeten ook de gassen en vloeistoffen die warmtepomp-boilers bevatten op een duurzame manier worden teruggewonnen. “We zijn verheugd om verandering te brengen in de manier waarop boilers in Frankrijk worden gerecycled, met het oog op meer circulariteit en minder belasting van het milieu” aldus Maurice Geelen, Managing Director van Coolrec. “Dit getuigt van Coolrec’s toewijding aan duurzaamheid, innovatie en onze inzet om de milieueffecten van afvalstromen te verminderen.”

Foto: Renewi

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.